00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
Ուղիղ եթեր
09:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
09:34
6 ր
Ուղիղ եթեր
09:41
20 ր
Ուղիղ եթեր
10:01
9 ր
Ուղիղ եթեր
10:10
35 ր
Ուղիղ եթեր
11:00
9 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
8 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
17:00
5 ր
Ուղիղ եթեր
18:00
6 ր
5 րոպե Դուլյանի հետ
18:06
7 ր
Աբովյան time
On air
18:20
38 ր
Ուղիղ եթեր
19:00
7 ր
Ուղիղ եթեր
09:00
4 ր
Ուղիղ եթեր
09:21
4 ր
Ուղիղ եթեր
12:00
5 ր
Մեսրոպ Առաքելյան, Խոսրով Հարությունյան
Սրբազանից բացի, վարչապետի այլթեկնածուի քննարկումը կհանգեցնի քաղաքական տարաձայնության
12:06
6 ր
Ուղիղ եթեր
13:00
6 ր
Ուղիղ եթեր
14:00
6 ր
Կիրանցի բնակիչ
Ես ձեզ տալուն տուն ու հող չունեմ, ես այստեղ եմ մնալու․ Կիրանցի բնակիչ
14:07
2 ր
Осторожно, дети!
Запрет энергетиков, бакалавриат и летние каникулы
15:04
24 ր
Осторожно, дети!
Опасные увлечения детей: что делать?
15:33
24 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
17:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
18:00
46 ր
Ուղիղ եթեր
Լուրեր
19:00
46 ր
ԵրեկԱյսօր
Եթեր
ք. Երևան106.0
ք. Երևան106.0
ք. Գյումրի90.1

Հյութերի որ տեսակներն են դանդաղեցնում ծերացումը

© Photo : Unsplash / Vedrana FilipovićՀյութ
Հյութ - Sputnik Արմենիա, 1920, 23.02.2022
Հյութ. Արխիվային լուսանկար
Բաժանորդագրվել
Քչերի գիտեն, որ տանը պատրաստված բնական հյութը կօգնի երիտասարդ մնալ:
ԵՐԵՎԱՆ, 23 փետրվարի – Sputnik․ Հայտնի սննդաբան Լորա Բուրակը առաջարկում է ծերացման դեմ պայքարել տանը պատրաստած հատուկ հյութով։ Ինչպես հայտնում է «Eat This, Not That!»-ը, սննդաբանն առաջարկում է հյութի մեջ ավելացնել կանաչի ու բանջարեղեն՝ սպանախ, կաղամբ և վարունգ։

«Այս բաղադրիչները պարունակում են հակաօքսիդանտներ, A և C վիտամիններ, որոնք նպաստում են կոլագենի արտադրությանը։ Այն օգնում է պահպանել մազերի ու եղունգների առողջությունն ու ամրությունը»,-ասում է մասնագետը։

Հյութին կաղամբ ավելացնելը, ըստ սննդաբանի, կօգնի բարելավել սրտի առողջությունը, իսկ սպանախը կօգնի նվազեցնել արյան ճնշումը:
Սննդաբանը սակայն շեշտում է, որ նշված հյութը լավ տարբերակ է միայն նրանց համար, որոնք ծանրաբեռնված գրաֆիկ ունեն և չեն կարող իրենց թույլ տալ թարմ աղցաններ պատրաստել։ Նրանք կարող են հյութն իրենց հետ վերցնել։
Բայց նրանց, ովքեր տանն են ու ժամանակ ունեն, սննդաբանը խորհուրդ է տալիս ոչ թե հյութ պատրաստել, այլ ուտել նշված բանջարեղենները, նաև ամբողջական մրգերը։
Իսկ եթե չկա ժամանակ, ապա նշված բնական հյութն օրվա ընթացքում կապահովի բավարար քանակությամբ վիտամիններով։
Ո՞րն է տարիքի հետ հիշողության վատթարացման պատճառը. գիտնականների բացահայտումը
Լրահոս
0